Yandex.Metrika counterYandex.Metrika counter

Як не пропустити інфекцію в горло і далі в легені: навіть вчені радять стакан теплої солоної води

Народні засоби лікування застуди не менше ефективні, ніж найдорожчі і новомодні ліки. Найпростіший спосіб лікування запаленого горла — полоскання теплою солоною водою. Методика працює навіть проти коронавірусу!

Як не пропустити інфекцію в горло і далі в легені: навіть вчені радять стакан теплої солоної води
remedioscaseros-web.com

Полоскання сольовим розчином для лікування горла

Полоскання сольовим розчином — популярний засіб в якості терапії першої лінії для зняття больових відчуттів в горлі. Додавши в воду сіль, ми забезпечимо швидке симптоматичне полегшення стану хворого.

Кожен, у кого боліло горло, погодиться, що сольовий розчин творить чудеса. А чи є наукове обгрунтування цього популярного засобу, або в даному випадку працює плацебо-ефект? І як правильно виконувати цю процедуру?

Сольові полоскання горла послаблюють подразнення слизової і біль в горлі

Отже, в чому секрет ефективності сольових полоскань? Виявляється, за рахунок осмосу вода проходить через мембрану молекул з менш концентрованого розчину в більш концентрований.

Слизова оболонка горла — місце проникнення і проживання вірусів і бактерій, так як це досить сприятливе середовище для їх розмноження. Біль і запалення горла якраз і викликаються набряком інфікованих тканин.

Так як сольовий розчин — це гіпертонічний розчин, у нього концентрація солі вище, ніж в тканинах горла, тому він витягує з них воду. Це дозволяє зняти запалення і біль під час ковтання.

Як сіль знищує інфекцію

Тепла солона вода вбиває хвороботворну мікрофлору. Ви запитаєте, як? Знову ж таки, завдяки осмосу! Коли теплий сольовий розчин витягує воду з тканин, бактерії і віруси зневожуються і гинуть. До того ж, під час полоскання горла ми вимиваємо слиз з бактеріями.

Як часто потрібно полоскати горло сольовим розчином

Розчиніть сіль в теплій воді. Береться 1 чайна ложка солі на склянку води. Полощіть горло щодня 3-4 рази. Також пийте більше рідини — воду, соки, їжте різноманітні супи. 8-10 склянок води в день забезпечать хорошу гідратацію горла і носа.

Аюрведа рекомендує додавати в розчин дрібку куркуми

Таким чином підвищується ефективність розчину для полоскання. Куркума — дієвий засіб при простудних захворюваннях, оскільки вона — потужний протизапальний, а також антимікробний засіб.

Готуємо сольовий розчин з куркумою

Для цього необхідно:

  • ½ склянки води
  • 1 чайна ложка кам’яної або морської солі
  • ¼ чайної ложки куркуми

Закип’ятіть потрібну кількість води і розчиніть в ній сіль і додайте куркуму. Накрийте ємність з розчином і дайте йому постояти протягом 5 хвилин. Використовуйте отриманий розчин, коли його температура стане комфортною для полоскань.

Застереження

Якщо ваше горло не очистилося після триденних полоскань, необхідно обов’язково проконсультуватися з вашим лікарем. Такі симптоми, як висока температура, збільшені мигдалини і білий наліт у горлі і на мигдалинах — ознаки бактеріальної інфекції, яка потребує лікування антибіотиками.

Невелике підвищення температури і сухий кашель можуть бути також симптомами атипової пневмонії!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бабушкино средство от сухого кашля = молоко + сода + масло + мед

Дотримуйтеся необхідного дозування в приготуванні розчину і рекомендованої частоти полоскань, щоб не нашкодити горлу. Ця процедура проста і нешкідлива. Вона якщо і не вилікує остаточно, так точно полегшить ваш стан!

По матеріалах: curejoy.com

Добавить комментарий