Yandex.Metrika counterYandex.Metrika counter

Дезінфекційні засоби для поверхонь: обробка перед консервацією

Коли йдеться про консервацію, скрупульозне дотримання правил санітарії та гігієни відіграє дуже важливу роль. Адже потрапляння до банок різних патогенних мікроорганізмів може призвести не лише до передчасного псування продуктів, а й нести серйозну загрозу здоров’ю. Незалежно від того, що планується закрити на зиму, дуже важливо використовувати дезінфекційні засоби для поверхонь.

Дезінфекційні засоби для поверхонь: обробка перед консервацією

Навіщо потрібні засоби для дезінфікування для поверхонь під час консервації?

Консервація — це найпопулярніший спосіб приготування заготовок. І чистота є основною запорукою успіху цього процесу. Звичайно, насамперед важливо подбати про підготовку банок та продуктів. Але важливу роль відіграє дезінфекція поверхонь. Вона також відіграє важливу роль у профілактиці лопання банок, бродіння продуктів і зривання кришок.

Дезінфекція забезпечує:

  • надійне очищення поверхонь;
  • видалення різних патогенних збудників (вірусів, грибків, бактерій);
  • знищення спор грибків, що відрізняються підвищеною стійкістю до звичайного миття;
  • профілактику поширення інфекційних захворювань

У разі великих обсягів консервування (на об’єктах харчової промисловості) без дезінфекції взагалі не обійтися. Адже від якості її проведення залежить і здоров’я співробітників, і якість продукції, що випускається.

Які засоби для дезінфекції поверхонь при консервації?

Вибираючи дезінфектори для обробки поверхонь, потрібно враховувати насамперед їх призначення. Зокрема, для домашнього застосування можна вибрати засоби для мийної дезінфекції, наприклад Чистолайн Універсал. Цей продукт призначений для одночасного миття та дезінфекції поверхонь, він має протимікробні властивості (знищує бактерії), має віруліцидну та фунгіцидну дію (бореться з вірусами та грибками), а також має виражені мийні якості.

Але якщо йдеться про великі обсяги консервації або підвищену загрозу поширення інфекції (наприклад, при приготуванні м’ясних або рибних заготовок), варто віддати перевагу сильнішим засобам. Відмінним вибором може бути:

  • Септолайн. Це потужний засіб для дезінфекції, який справляється з численними патогенними збудниками, а також має виражені мийні та дезодоруючі властивості.
  • Септодор. Такий дезінфектор справляється навіть із дуже небезпечними інфекціями, зокрема бруцельозом та лептоспірозом. Тому часто віддають перевагу на об’єктах харчової промисловості.

Сучасні дезінфектори продаються в концентрованому вигляді, є простими у застосуванні та дуже ефективними у боротьбі з інфекцією.

Джерело: https://mdmgroup.com.ua/zasoby-dlya-dezinfekciyi-poverhon-ta-obladnennya/ 

Добавить комментарий